Over Bon'Aparte


Op een zwoele nazomerse avond in september van het jaar 1995, kwamen drie ambitieuze studentes samen om Bon’Aparte op te richten. En nu bijna 25 jaar later stralen wij nog altijd binnen het Maastrichtse studentenleven.

 

Oké, over hoe zwoel die nazomerse avond was zijn wij niet al te zeker, maar we weten wel dat wij al bijna 25 jaar staan voor een fantastische groep meiden, die altijd voor elkaar klaar staan, en die iedere woensdag Maastricht weer op hun eigen manier op zijn kop weten te zetten.

 

Onze dispuutsavond begint op woensdag om 19.00 uur. De avond luiden we direct goed in door gezellig met elkaar te eten en bij te kletsen. Na enkele uurtjes verplaatsen wij ons naar Studentencafé de Beurs en zetten daar ons feestje door. Samen met negen andere disputen nemen we de kroeg voor een avondje over. De biertjes worden regelmatig verruild voor een shotje hier en daar, en je zult altijd een aantal van ons op het podium hun moves zien showen. De avonden in dit stamcafé zijn vaak om nooit te vergeten. Zodra het laatste nummer wordt gedraaid in de beurs golft de ontstemming door heel Bon’Aparte, maar op de markt zetten we het feest voort, waar we alle disputen uit de rest van de kroegen en verenigingen van Maastricht treffen. De dag erna zijn er dan ook vaak heel wat berichtjes over deze ‘ontmoetingen’ in de stad…

 

Al vinden we het geweldig als we met Bon’Aparte naar de beurs gaan, toch borrelen we vrijwel iedere week met een ander Heren- of Damesdispuut uit Maastricht. Deze borrels hebben meestal een thema, en ieder van ons weet daar altijd wel raad mee op hun eigen manier. Zo worden er altijd de beste outfits uit de kast getrokken, en de gekste spellen bedacht die gerelateerd zijn aan het thema van de borrel, en weten we er zo een fantastische (en soms een beetje te gekke) avond van te maken.

 

Met menig van deze disputen uit Maastricht gaan wij ook langs alle jaarlijkse toernooien, feesten en festivals die het Maastrichtse studentenleven rijk is. Naast het feesten kunnen wij hier ook onze sportieve kant laten zien, wel met een biertje in de hand en het liefst met de zonnebril nog op de neus.

 

Op de momenten dat er geen toernooien of feesten zijn, kun je toch menig van ons ook dan in de stad vinden. We eten vaak samen, en soms leiden de wijntjes tijdens het eten tot een avond in de stad waar we helemaal los kunnen gaan. Regelmatig hebben we ook weekendjes of dagen gereserveerd waarop we alleen met het dispuut wat doen voor de interne integratie, of we nemen de familie op sleeptouw om te laten zien wat we allemaal uitspoken hier. Onze jaarlijkse familiedag is dan ook altijd een groot succes!

 

De dames van Bon’Aparte zijn naast ontzettende partygangers ook ambitieus. Zo staat bij ons de studie altijd voorop en wordt binnen het dispuut gemotiveerd tot het behalen van mooie cijfers. Naast onze studie en het dispuutsleven zijn velen van ons actief binnen besturen en commissies van studentenorganisaties of studieverenigingen zoals Unipartners, Research Project Maastricht, Integrand, AIESEC, Jurist in Bedrijf, Het Rode Kruis en Onafhankelijk Maastricht. 

 

Bon’Aparte in één woord samenvatten is niet mogelijk. Iedereen binnen Bon’Aparte is anders maar we accepteren elkaar zoals we zijn en hebben met elkaar de tijd van ons leven. Because, legends never die!

 

Met Napoleaanse groet,

 

Maxime van de Walle 

 

Voorzitter der O.D.D. Bon’Aparte